Activities

Dita Ndërkombetare e Popullit Rom

Me rastin e 8 prillit, Ditës Ndërkombëtare të Popullit Rom, Instituti i Kulturës Rome në Shqiperi me mbështetjen e Ambasadës së SHBA-ve në Tiranë dhe bashkepunimin e Ministrisë së Mirëqënies Sociale e Rinisë dhe Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, organizoi...

Azilkërkuesit dhe Refugjatët në Shqipëri duke bërë Progres për të siguruar Punësim

Projekti "Ndërtimi i një baze të sigurt jetese në Shqipëri" vazhdon të përparojë në realizimin e objektivave si : a) të rrisë kapacitetin e azilkërkuesve dhe refugjatëve b) të rrisë njohuritë e tyre për tregun e punës për të...

Dita Ndërkombëtare e Popullit Rom

8 prill, Dita Ndërkombëtare e Romëve. IRCA në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës organizoi aktivitetin "Diversiteti i Romëve: Vlera e Trashëgimisë Kulturore Shqiptare". Ky aktivitet kishte për qëllim promovimin e një pjese të traditës dhe kulturës rome nëpërmjet një ekspozite...

Leksione të hapura

Për Javën e komunitetit Rom, më 10 prill 2015, IRCA ofroi një leksion të hapur në shkollën e mesme publike "Eqrem Çabej", me titull "Arsimi ndërkulturor dhe kultura rome". Ky leksion u mbajt nga Drejtori Ekzekutiv i IRCA-s, z....

Lëvizja Afro-Amerikane: Udhëzues për Respektimin e të Drejtave të Minoriteteve në Shqipëri

IRCA, me mbështetjen e Ambasadës Amerikane në Tiranë, organizoi një aktivitet më 27 shkurt 2014, në Qendrën e Komunitetit Nishtulla. Aktiviteti, i titulluar "Lëvizja Afroamerikane: Udhëzues për respektimin e të drejtave të pakicave në Shqipëri", përfshinte pjesëmarrës nga komuniteti...

Policimi në Komunitetin Rom

Në qershor 2014, Koordinatori për Korpusin Romë të Vullnetarëve të IRCA-së zhvilloi një Konferencë të Vullnetarizmit nën sloganin e "Kamav te Phirav Anglal". Qëllimi i konferencës ishte krijimi i një përkufizimi për vullnetarizëm nga anëtarët e Korpusit Romë të...

21 Maj 2015, Dita Botërore e Diversitetit Kulturor

Në kuadër të ditës Botërore të Diversitetit Kulturor 21 Maj 2015, Ministria e Kulturës organizoi aktivitetin "Trego Kulturën Tënde". Ky aktivitet kishte si synim të pasqyronte aktivitetet dhe përpjekjet që grupet minoritare dhe Ministria e Kulturës kanë zhvilluar në...

Seanca Praktike me Punonjës Social / Asistent Social

Përgjatë periudhës Shkurt - Qershor 2015, Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri në bashkëpunim me Shoqatën Sfinks dhe Qendrën e Kurseve Profesionale Nr. 4 realizuan disa seanca praktike me student në zyrat e IRCA si dhe në terren të...

Romologjia dhe ndërkulturalizmi

Kjo konferencë ishte pjesë e aktiviteteve për Javën Rome "Romanipe" organizuar rreth datës 8 Prill - Dita Ndërkombëtare e Romëve. Kjo konferencë u organizua në kuadër të projektit "Promovimi i një përgjigjeje sistematike dhe akademike kundër antiromanizmit" të mbështetur...

IRCA “Flash Mob”

Në kuadër të projektit "Unë jam rom, unë jam qytetar shqiptar", me mbështetjen financiare të Komisionit të Demokracisë nga Ambasada Amerikane, IRCA organizoi një "flash mob" me 100 pjesëmarrës të rinj romë dhe jo-romë. Ishte një sesion i hapur...