Takim i Ambasadorit Karl Bergner me Institutin e Kulturës Rome në Shqipëri (IRCA) në Berat

Ambasadori i Gjermanisë SH.K.Z Karl Bergner zhvilloi sot një takim me Institutin e Kulturës Rome në Shqiperi (IRCA) dhe drejtorin e saj z. Bledi Taho. Ambasada Gjermane ka mbështetur IRCA në zbatimin e një programi arsimor 🏫 dhe të fuqizimit 💪 për 100 gra dhe vajza të komunitetit rom në Berat, Elbasan, Gjirokastër dhe Grabian-Divjakë.

Fatkeqësisht, romët në Shqipëri janë ende ndër komunitetet më të margjinalizuara dhe më të të privuara në vend. Ne jemi shumë të lumtur që mbështesim projekte të rëndësishme për këtë komunitet. 🇦🇱🙏🇩🇪