Home Slide

21 Maj 2015, Dita Botërore e Diversitetit Kulturor

Në kuadër të ditës Botërore të Diversitetit Kulturor 21 Maj 2015, Ministria e Kulturës organizoi aktivitetin "Trego Kulturën Tënde". Ky aktivitet kishte si synim të pasqyronte aktivitetet dhe përpjekjet që grupet minoritare dhe Ministria e Kulturës kanë zhvilluar në...

Romologjia dhe ndërkulturalizmi

Kjo konferencë ishte pjesë e aktiviteteve për Javën Rome "Romanipe" organizuar rreth datës 8 Prill - Dita Ndërkombëtare e Romëve. Kjo konferencë u organizua në kuadër të projektit "Promovimi i një përgjigjeje sistematike dhe akademike kundër antiromanizmit" të mbështetur...

Përmirësimi i aftësive monitoruese & advokuese në ofrimin e shërbimeve

Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri IRCA, në kuadër të iniciativës “Advokim për ofrimin e shërbimeve gjithëpërfshirëse në nivel lokal nëpërmjet Mediatorit Rom", organizoi trajnimin me temë "Përmirësimi i aftësive monitoruese dhe advokuese në ofrimin e shërbimeve në nivel...

IRCA Festivals

Dita Ndërkombetare e Popullit Rom

Me rastin e 8 prillit, Ditës Ndërkombëtare të Popullit Rom, Instituti i Kulturës Rome në Shqiperi me mbështetjen e Ambasadës së SHBA-ve në Tiranë...

Azilkërkuesit dhe Refugjatët në Shqipëri duke bërë Progres për të siguruar Punësim

Projekti "Ndërtimi i një baze të sigurt jetese në Shqipëri" vazhdon të përparojë në realizimin e objektivave si : a) të rrisë kapacitetin e...