Home NEWS

NEWS

Aktiviteti “Punësimi në Shqipëri dhe Sfidat e Diskriminimit” në Biblotekën “Musine Kokalari”

  Qendra për të Drejtat në Punë, CLR dhe Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri, IRCA mbajten sot Sesionin e Edukimit Qytetar me temë: “Punësimi në Shqipëri dhe Sfidat e Diskriminimit” në ambjentet e Biblotekës “Musine...
IRCA Activity at Bajram Curri school in Tirana

Advocating about the Climate Change at “Bajram Curri” school in Tirana

On date May 12th, 2023, IRCA organized an advocation activity at the "Bajram Curri" school in Tirana. In this activity were discussed the effects of the Climate Change in the communities in Albania and in the world....

Thirrje për mësues me kohë të pjesshme për aftësim bazë të gjuhës Shqipe

Terma Reference Projekti Qëllimi jemi Ne – Gratë Rome të Fuqizuara   Pozicioni Mësues për ofrimin e kurseve  të shkrimit dhe leximit në gjuhën shqipe.   Periudha kohore 8 muaj Bashkia Tiranë, Fier, Shkodër, Divjake(Grabian) dhe Durrës   Informacion i Përgjithshëm IRCA – INSTITUTI I KULTURËS ROME NË SHQIPËRI                  ...

Local Plans for the Integration of Roma and Egyptian Minorities published in Albania

Upon a participatory and all-inclusive drafting process of the Local Plans for the Integration of Roma and Egyptian Minorities through the engagement of the local municipality and grassroots teams, high-level expertise and contribution of Roma facilitators, the...

10 years IRCA Report

10 Years Report IRCADownload  

ROMACTED ALBANIA

During 01 November 2017 – 30 April 2020, IRCA as support organization is implementing the project “ROMACTED: Promoting Good Governance and Empowerment of Roma Communities at Local Level”, a joint project between the European Union (DG NEAR)...

“Young Social Inclusion Lawyers for better and more inclusive public and social services”

By a decision of 12 January 2019 and in accordance with the provisions established by the project “Young Social Inclusion Lawyers for better and more inclusive public and social services”, 30 Youth Advocates (17 women and 13...

Study visit at Shkodra’s Police Department

A study visit was organized at Police Department of Shkodra. About 30 students, parents and teachers participated in this activity, which underlined the importance of Police, School and Community co-operation and aimed at improving community knowledge of students. The...

“Wooden Bowl” Drama

The "Wooden Bowl" drama came as the opening activity under the Romacted project. The Municipality of Korça, one of the municipalities selected by the European Union and the Council of Europe for the implementation of the ROMACTED Program "Promoting...

Gjirokastra – Public Discourse

Gjirokastra - Public Discourse. This discourse was realized as part of the initiative "Revitalization of Roma Local Mediators Structures at Local Level in Fier, Berat and Gjirokastra Municipality", implemented by the Institute of Romani Culture in Albania and financially...