Multikulturalizmi

- O del del duma peske savenca

Viti Botimit : 2002
Numri i Faqeve : 96
Sasia : 1
ISBN : nuk ka
Shtepia Botuese : Brom/1
Tregime biblike ne gjuhen Rome

Joanthan mack - The European “Boogie Man” Complex: Challenging Antigypsyism through Non-formal Education, an educational toolkit

Viti Botimit : 2012
Numri i Faqeve : 119
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Phiren amenca
Raport Studimi per antigjipsizmin 

David Tuller - Reporting Diversity Manual

Viti Botimit : 2004
Numri i Faqeve : 148
Sasia : 1
ISBN : 99994-32-75-x
Shtepia Botuese : Media Diversity Institute
Manual i Raportimit te Diversitetit .

Roma Rights - Going Nowhever? Western balkan roma and Eu Visa Liberalisation

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 119
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Molnar es Farago Bt. Budapest
Liberalizimi i vizave per Romet ne Ballkan 

Romani Artists - Visual Arts

Viti Botimit : 2005
Numri i Faqeve : 190
Sasia : 1
ISBN : 80-86656-07-1
Shtepia Botuese : Muzeum Romske kultury
Koleksione i Muzeut te Kultures ne Rumani .

Helena danielova ( Editor) - Sbirky Muzea Romske kultury

Viti Botimit : 2006
Numri i Faqeve : 164
Sasia : 1
ISBN : 978-80-86656-12-0
Shtepia Botuese : Muzeum Romske kultury
Koleksione  i  Muzeut  te Kultures  ne  Rumani .

Vojtech Bloding - The Holocaust phenomenon : conference report of the international scientific conference

Viti Botimit : 1999
Numri i Faqeve : 191
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Prague
Permbledhje nga konferenca Shkencore Nderkombetare mbi Holokaustin .

OSBE - Regional Report on Anti-discrimination and Participation of Roma in Local Decision-Making

Viti Botimit : 2013
Numri i Faqeve : 102
Sasia : 2
ISBN : 978-92-9234-853-3
Shtepia Botuese : Grafoprint
Raport per  integrimin e  komunitetit Rom  ne rajon. 

J. Gregori , B.Delimata ,M.Mirga - 1-st International event of Roma Art in Czarna Gora

Viti Botimit : 2011
Numri i Faqeve : 24
Sasia : 1
ISBN : 978-83-62719-08-2
Shtepia Botuese :
Katalog me permbledhje pikturash nga artist Rom.

Teodora KRUMOVA, Deyan KOLEV and - Manual of Roma History and Culture

Viti Botimit : 2013
Numri i Faqeve : 144
Sasia : 1
ISBN : 357373-1-LLP-1-2011-
Shtepia Botuese : Sofia 2013, Bulgaria
Manual per historin dhe kulturen Rome.

Ellie Keen - Right to remember , A handbook for education with young people on the roma genocide

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 116
Sasia : 1
ISBN : 978-92-871-7932-6
Shtepia Botuese : Ceo
Dokument perkujtimor per holokaustin.

Education of Roma Children in E - FACTSHEETS ON ROMA HISTORY

Viti Botimit : 0000
Numri i Faqeve : 2
Sasia : 18
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Education of Roma Children in E
Permbledhje faktesh per historine e Romeve

Soros - Census 2014 Banesat dhe popullatat Rome ne shqiperi

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 32
Sasia : 3
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Soros
Censusi per banesat dhe popullata Rome ne shqiperi 

Ellie Keen - BOOKMSRKS A manual for combating hate speech online through human rights education

Viti Botimit : 0000
Numri i Faqeve : 191
Sasia : 1
ISBN : 978-92-871-7840-4
Shtepia Botuese : CEO
Manual per luftimin e gjuhes se urrejtjes ne internet permes tekseve shkollore.

Soros - Sfidat e Perbashket Europian eshte Perfshirja e plote e Komunitetit Rom ne Shoqeri

Viti Botimit : 2013
Numri i Faqeve : 94
Sasia : 2
ISBN : 978-9928-05-126-4
Shtepia Botuese : Soros
Studim mbi perfshirjen e komunitetit Rom ne shoqeri .

Roma initiatives/open society in - Beyond Rhetoric: Roma Integration Roadmap for 2020

Viti Botimit : 2012
Numri i Faqeve : 148
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Createc LTD
Studim per integrimin e Romeve .

SOROS - Gjithëpërfshirja në arsim

Viti Botimit : 2012
Numri i Faqeve : 149
Sasia : 2
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Fondacioni Shoqëria e Hapur pë
Permbledhje punimesh kerkimore ne lidhje me femijet Rom,  te rruges , me aftesi te kufizuar.

Jola Tomorri - Raporti i Inteligjencës së Dekadës

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 28
Sasia : 2
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Sekretariati i Fondacionit të D
Raport mbi faktoret e suksesit ose te deshtimit te projekteve te perfshirjes Rome.

SOROS - Dekada e Romeve dhe situata e Romeve ne Shqiperi

Viti Botimit : 2012
Numri i Faqeve : 90
Sasia : 4
ISBN : Nuk ka
Shtepia Botuese : Fondacioni Shoqëria e Hapur pë
Studim mbi situaten e komunitetit Rom.

CEU - The activist

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 33
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : CEU
Reviste mbi aktivizmin 

Romani CRISS,FXB Center - Guide for documenting and monitoring school segregation in hungary

Viti Botimit : 0000
Numri i Faqeve : 84
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : European commission
Guide dhe monitorim per shkollat e segreguar ne Hungari.

UNICEF - Save the Children - Studim kombëtar mbi fëmijët në situatë rruge në Shqipëri

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 103
Sasia : 3
ISBN : 978-9928-4113-6-5
Shtepia Botuese :
Raport mbi femijet ne situate rruge ,shoqeruar me rekomandime per zgjidhjen e problemit .

Center for Advanced Holocaust St - Roma and Sinti under-studied victims of Nazism

Viti Botimit : 2002
Numri i Faqeve : 91
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Center for Advanced Holocaust St
Studim mbi e Holokaustit.

Endre Sik - Roma Migration

Viti Botimit : 2002
Numri i Faqeve : 195
Sasia : 2
ISBN : 963009828-8
Shtepia Botuese : Center for migration and Refugee
Migrimi i Romeve 

Valeriu Nicolae /Hannah Slavik - Roma Diplomacy

Viti Botimit : 2007
Numri i Faqeve : 261
Sasia : 1
ISBN : 978-1932716337
Shtepia Botuese : Ideabate press
Debate mbi diplomacin Rome.

Olsi Lelaj , Ervin Kaciu - Grimca Etnografike

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 62
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Soros
Grimca etnografike nga kultura dhe historia e komunitetit Rom nepermjet rrefimeve personale te antareve te komunitetit.

Eric Hill - I bari lavenqi pustik e Rukunesqiri

Viti Botimit : 1995
Numri i Faqeve : 26
Sasia : 1
ISBN : 2-9507850-3-4
Shtepia Botuese : Warszawa; Paris; Tirana,

      
Tregime per femije ne gjuhen Rome  

Shkarko

Will Guy - From Victimhood to citizenship

Viti Botimit : 2011
Numri i Faqeve : 204
Sasia : 1
ISBN : 978-963-09-7566-7
Shtepia Botuese : Kinizis Printing House Corporati
The path of rom integration 
Shkarko

Grup autorësh - Video-dokumentarët e Konkursit Mediatik

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 58
Sasia : 1
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Soros
Permbledhje e 25 video-dokumentare me terma te ndryshme te projektit "Rrathe".

Grup autorësh - Avava - Ovava

Viti Botimit : 2014
Numri i Faqeve : 191
Sasia : 1
ISBN : 978-2-84761-765-8
Shtepia Botuese : Pulsio (Sofie)
Permbledhje me aktivitet te ndryshme per komunitetin Rom.

Grup autorësh - ROMANO KHER. O ROMSKIEJ SZTUCE, ESTETYCE I DOŚWIADCZENIU

Viti Botimit : 2013
Numri i Faqeve : 176
Sasia : 1
ISBN : 978-8360713860
Shtepia Botuese : Zacheta
Arti Rom i estetikes dhe i pervojes.

Sead Kazanxhiu - Model exhibition

Viti Botimit : 2012
Numri i Faqeve : 36
Sasia : 2
ISBN : NUK KA
Shtepia Botuese : Albpaper
Katalog me permbledhje pikturash nga Sead kazanxhiu.

Eric Hill - Kaj si o Rukun amaro?

Viti Botimit : 1994
Numri i Faqeve : 22
Sasia : 1
ISBN : 2-9507850-2-6
Shtepia Botuese : Interface
Tregime per femije ne gjuhen Rome.

Marcel Courthiade - Sirpustik amare chibaqiri

Viti Botimit : 1994
Numri i Faqeve : 58
Sasia : 2
ISBN : 2-86565-074-X
Shtepia Botuese : Interface
Abetaria e gjuhes Rome.

Gheorghe Sarau - Limba Romani

Viti Botimit : 1994
Numri i Faqeve : 237
Sasia : 1
ISBN : 973-30-2113-X
Shtepia Botuese : Editura Didaktica si Pedagocica
Manual per mesimin e gjuhes Rome ne shkollat fillore 

Első cigány nyelvű európai s - Morri Angluni Rromane Chibaqi Evroputni Lavustik

Viti Botimit : 2009
Numri i Faqeve : 511
Sasia : 1
ISBN : 978-963-85408-6-7
Shtepia Botuese : Romano Kher , Budapest 2009
Fjalori i gjuhes Rome.

Marcel Courthiade, Ferdinant Koc - Sagesse et humour du peuple rrom. Proverbes bilingues rromani-français

Viti Botimit : 2006
Numri i Faqeve : 201
Sasia : 1
ISBN : 2-296-02271-5
Shtepia Botuese : L"Harmattan, Coll. Pativ
Proverba per Romet